bucket_iconCreated with Sketch.

Design inspired by the Nordic landscapes

The architects behind the new Nordea headquarters sought inspiration for their design in the Nordic landscapes, using slate, oak and white Rockfon® Mono® Acoustic ceilings to achieve a modern Nordic expression. The crystalline façade allows daylight to penetrate the building, creating a sense of transparency between staff, clients and the surrounding urban environment. The two atriums are the central spaces of the building; one of them housing the largest trading floor in Scandinavia with room for more than 600 traders.

Sustainable materials and optimal acoustics

The tradition meets modern design ideas thanks to the innovative façade, a composition of fractured surfaces similar to the ones of an iceberg. Moreover the surface offers colourful light effects, reacting to the different intensities of light and the variation in weather conditions. The highest quality of the glass and the sustainable building materials ensure indoor climate control, ventilation and energy savings. Additionally, the building includes a great usage of natural light and a spectacular view of the outside, the beautiful protected area of Amager Fælled. The acoustic ceilings help reducing noise and reverberation to enable an optimal workplace for all employees and visitors.

Nordea Headquarters

Grønjordsvej 10,
2300 København S,
Denmark

Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:
Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:
Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:
Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:
Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:
Featured products: Rockfon® Mono® Acoustic
Featured products:

Nordea Headquarters

Location:Copenhagen, Denmark
Architect:Henning Larsen Architects
Photographer:Nibe fotograferne
Tiles:Rockfon® Mono® Acoustic